Workshops

Les: ademhaling.
Vrijdag 5 november (9:30 – 10:30) 

In de herfstvakantie is er geen les, behalve op vrijdag geef ik een les rond ademhaling. Hoe kunnen we onze ademhaling gebruiken om het lichaam te ontspannen? Welk effect heeft een diepe ademhaling op ons lichaam? 
Prijs: 10 euro | Inschrijven noodzakelijk. 

Ayurvedisch kookworkshop: herfst-editie. 
Zondag 14 november (9:30- 16:00)

Ayurveda -een eeuwenoude Indische levensfilosofie en geneeskunde – bekijkt onze gezondheid vanuit een holistisch standpunt. Ons lichaam en onze geest zijn verbonden met elkaar, en beide hebben een heel nauwe relatie met voeding. In deze workshop krijg je de basisgedachten rond ayurvedische voeding en koken mee en bereiden we samen een gebalanceerde vegetarische maaltijd die de zintuigen prikkelt, en lichaam en geest voedt!

In deze editie gaan we in op wat de herfst ons brengt en hoe we via voeding meer op het ritme van de seizoenen kunnen leven. Welke voedingsmiddelen en kruiden ondersteunen ons? Hoe verwen je jouw innerlijke mens en hoe bereid je je voor op de koude donkere winter? Ik wil je graag inspireren om te ontdekken wat jouw lichaam écht nodig heeft om zich goed en gezond te voelen!

Voor wie: Voor iedereen die graag lekker en gezond eet! Geen kookervaring nodig 
Waar: In Hasselt-centrum, in de mooie ruime keuken-leefruimte van Melissa.
Prijs: 75 euro per persoon, maaltijd en dranken inclusief.
Door wie: De workshop wordt gegeven door Sarah Spruyt van Samsarah. Zij is arts van opleiding en sinds 2017 verdiept zij zich in de ayurvedische geneeskunde. Sinds november 2020 heeft zij haar eigen holistische praktijk opgestart, waar ze voeding en levensstijl advies geeft, ayurvedische massages en yoga coaching. Zij heeft een grote passie voor koken en in deze workshop wil zij graag samen met jou de ayurvedische wijsheid in de praktijk zetten!
Inschrijven en meer informatie? sarah@samsarah.be

Workshop: Lage Rug 
Zondag 21 November (9:30 – 12:00)

In deze workshop gaan we verder met het thema van de lage rug. Het eerste deel zal focussen op houdingen om de rug te ontspannen. In het tweede deel doen we houdingen om de rugspieren te versterken. Dit is een aanvulling op de workshop van vorige maand, maar het is noodzakelijk deze te hebben gevolgd.   
Prijs: 20 euro | Inschrijven noodzakelijk.

Workshop: Versterk je immuunsysteem
Zondag 19 December (9:30 – 12:00) 

In deze workshop doen we een reeks houdingen die het immuunsysteem versterken. Het is een combinatie van ontspannende en meer actieve houdingen, maar telkens met veel aandacht voor de ademhaling. 
Prijs: 20 euro | Inschrijven noodzakelijk.