Docent

Melissa is gecertificeerd Iyengar Yoga Docent.

Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijke jury. Je kan examen afleggen na minimum 5 jaar intensieve studie bij een senior docent. Melissa is de enigste docent in Limburg die het certificaat behaald heeft.

Mijn verhaal:
Als kind droomde ik van verre reizen en andere culturen. Na mijn studies vergelijkende cultuurwetenschappen besloot ik om te gaan reizen en de wereld te ontdekken. In India maakte ik kennis met Yoga en Vipassana meditatie. Een reis door de wereld, werd voor een stuk ook een reis door mezelf. Hierna heb ik 8 jaar in Guatemala gewoond en gewerkt voor de NGO Yabal.

Na verschillende opleidingen en workshops in uiteenlopende yogastijlen (Asthanga, Hatha en Yin Yoga) in Centraal-Amerika, India en België, heb ik Iyengar Yoga ontdekt. De intensiteit en precisie die BKS Iyengar ons wil bijbrengen is oneindig. Het is dan ook een levenspad geworden om mij verder in deze yogasteil te ontwikkelen. De kwaliteit van de lessen is hoog en de docenten hebben een uitgebreide kennis.

Mijn leraar en mentor is Ann Brosens in Antwerpen en Gauri Kulkani in Pune, India. Ik heb de afgelopen jaren ook workshops gevolgd in India en Belgie bij o.a. Chanchani’s, David Meloni, Jane Orton, Manoso,… en ook heb ik aan internationale conventies kunnen deelgenomen met Geeta en Prashant Iyengar (de kinderen van BKS Iyengar)

In 2009 ben ik beginnen lesgeven in een yogastudio in Guatemala en daarna op verschillende locaties in Hasselt. In 2019 opende ik mijn eigen studio in Hasselt. Ik zie het als mijn missie om de kennis die ik heb mogen ontvangen en nog steeds ontvang van mijn docenten met anderen te delen.

BKS Iyengar schrijft in Light on Yoga: ‘Yoga do not seek freedom in some distant land, for it exists within your own body, mind and soul.’