Melissa

Als kind droomde ik van verre reizen en andere culturen. Na mijn studies Vergelijkende Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Gent en een academische lerarenopleiding besloot ik om te gaan reizen om zo een stukje van de wereld en van mezelf te ontdekken.

In India maakte ik kennis met Yoga en Vipassana meditatie en wist meteen dat dit het pad was dat ik moest volgen. Het was een confrontatie met mezelf en voor het eerst  stond ik echt stil bij wie ik was.

En zo heb ik de afgelopen 10 jaar tal van opleidingen en workshops gevolgd in Hatha, Vinyasa, Yin en Astanga Yoga bij ervaren internationale docenten. Een Teacher Training (RYT200) heb ik gedaan bij John Walker.

Na een lange reis door Azië heb ik 8 jaar in Guatemala gewoond en het sociaal economisch bedrijf Y’abal Handicrafts opgericht. Het leven in Guatemala heeft mij leren kijken naar wat ik heb en hier dankbaar voor te zijn, in plaats van me slecht te voelen over alles wat ik niet heb. Het heeft me doen inzien dat ik eigenlijk alles in me draag om gelukkig te zijn.

In 2009 ben ik beginnen lesgeven in een yogastudio in Guatemala en sinds 2 jaar in verschillende studio’s in België.

Ik blijf me verder verdiepen in Yoga en meditatie, zowel thuis op mijn eigen mat, als in workshops. Momenteel volg ik een opleiding Iyengar Yoga bij Ann Brosens te Antwerpen.

De reizen die ik gemaakt heb waren fantastische ervaringen, maar ik heb na al die jaren reizen ook ontdekt dat de grootste reis die je kan maken, de reis binnen je eigen lichaam en geest is.

BKS Iyengar schrijft in Light on Yoga: ‘Yoga do not seek freedom in some distant land, for it exists within your own body, mind and soul.’