Melissa

Als kind droomde ik van verre reizen en andere culturen. Na mijn studies vergelijkende cultuurwetenschappen besloot ik om te gaan reizen en de wereld te ontdekken.

In India maakte ik kennis met Yoga en Vipassana meditatie. Een reis door de wereld, werd voor een stuk ook een reis door mezelf.

Na verschillende opleidingen en workshops in uiteenlopende yogastijlen in Centraal-Amerika, India en België, heb ik Iyengar Yoga ontdekt. De intensiteit en precisie die BKS Iyengar ons wil bijbrengen is oneindig. Het is dan ook een levenspad geworden om mij verder in de yoga te ontwikkelen.  Mijn leraar en mentor is Ann Brosens in Antwerpen.

In 2009 ben ik beginnen lesgeven in een yogastudio in Guatemala en daarna op verschillende locaties in Hasselt. In 2019 opende ik mijn eigen studio in Hasselt.

De reizen die ik gemaakt heb waren fantastische ervaringen, maar ik heb na jaren reizen ook ontdekt dat de grootste reis die je kan maken, de reis binnen je eigen lichaam en geest is.

BKS Iyengar schrijft in Light on Yoga: ‘Yoga do not seek freedom in some distant land, for it exists within your own body, mind and soul.’